Pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 15 dkg gomba
- 2-2 kisebb paradicsom és vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 0,5 dl vörösbor
- 1 teáskanál konyak
- késhegynyi őrölt bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- és a végén ízlés szerint só.
Elkészítés:
A forró olajon aranysárgára pirított vöröshagymára dobott szeletelt gombát fedő nélkül pár percig párolom. Ezek után rádobom a kockákra vágott paradicsomot és az összes fűszert. Addig pirítom, míg mártássűrűségű nem lesz. A mártásra helyezett az aprított csirkemájat a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj színe vesztéséig (fehéredéséig) sütöm, majd aláöntöm a bort és a konyakot. Végezetül jól összeforralom és burgonyakrokettel vagy burgonyalángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.
Hasonló receptek
Firenzei hal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Boros csirkecomb
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes