Aszalt gyümölcsös pulyka
Hozzávalók:
- 1 egész pulyka
- 6 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- egy marék aszalt szilva
- egy marék aszalt barack
- 6-8 szelet bacon
- 2 közepes alma
- 5-6 szál rozmaring
- pulykafűszer
- másfél kg krumpli
- só
- olaj
- sör
Elkészítés:
Egy hatalmas tepsit olajozz ki. Tedd bele a krumpli nagy részét vékony karikákra szelve. Két fej vöröshagymát is karikázz rá és dobálj a tetejére néhány bacon szeletet apró darabokban. Helyezd rá a pulykát, amit előtte jól sózz és fűszerezz meg. Picit sózd a krumplit is. Vagdosd be a pulykát, tűzdeld bele a rozmaringot, tégy egy pár szálat a pulyka hasába is. Tégy néhány bacont is a pulykára és szórj szanaszét néhány fokhagymát. A szárnyas pocakjába tedd bele az összes aszalt gyümölcsöt, a maradék hagymát és fokhagymát, az almát és fűszerezd meg. Kicsit locsold meg sörrel és olajjal, majd fedd le alufóliával és told be a sütőbe. Süsd annyi órán keresztül, ahány kilós a pulyka, de ha már nagyjából megpuhult, vedd ki és locsolgasd meg sörrel, a szaftjával és told vissza a sütőbe. Amikor teljesen kész, vedd le róla a fóliát és pirítsd, közben locsolgasd tovább.Ha nem elegendő a köret ami vele sült, süthetsz hozzá sültkrumplit vagy párolhatsz hozzá almaszeleteket.
Hasonló receptek
Curry-s csirke mandulás rizssalátával
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkahabos burgonya
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes