Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 15 dkg zsenge karalábé
  • 2-3 szál zellerlevél
  • 8 dkg köles vagy árpagyöngy
  • 1 babérlevél
  • 2 kiskanál olaj
  • ha lehet olíva olaj
  • 5 dl csont-lé /vagy zöldséges-húsleveskocka/
  • 1 mokkáskanál só
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a zellert és a karalábét apró kockára vágjuk. A zöldségeket, az átválogatott kölest vagy árpagyöngyöt és a zeller zöldjét a babérlevéllel együtt egy lábasban az olajon egy kevés vízzel néhány percig pároljuk, majd a húslevessel felöntjük és megsózzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül a babérlevelet a levesből kidobjuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Citromleves

Leves, könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes

Citromos aszaltgyümölcs-leves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: