Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 15 dkg zsenge karalábé
  • 2-3 szál zellerlevél
  • 8 dkg köles vagy árpagyöngy
  • 1 babérlevél
  • 2 kiskanál olaj
  • ha lehet olíva olaj
  • 5 dl csont-lé /vagy zöldséges-húsleveskocka/
  • 1 mokkáskanál só
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a zellert és a karalábét apró kockára vágjuk. A zöldségeket, az átválogatott kölest vagy árpagyöngyöt és a zeller zöldjét a babérlevéllel együtt egy lábasban az olajon egy kevés vízzel néhány percig pároljuk, majd a húslevessel felöntjük és megsózzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül a babérlevelet a levesből kidobjuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Tárkonyos sertésraguleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Indiai Leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: