Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 15 dkg zsenge karalábé
- 2-3 szál zellerlevél
- 8 dkg köles vagy árpagyöngy
- 1 babérlevél
- 2 kiskanál olaj
- ha lehet olíva olaj
- 5 dl csont-lé /vagy zöldséges-húsleveskocka/
- 1 mokkáskanál só
- fél csokor apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a zellert és a karalábét apró kockára vágjuk. A zöldségeket, az átválogatott kölest vagy árpagyöngyöt és a zeller zöldjét a babérlevéllel együtt egy lábasban az olajon egy kevés vízzel néhány percig pároljuk, majd a húslevessel felöntjük és megsózzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül a babérlevelet a levesből kidobjuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiolleves lazaccal
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes