Árpakása gyümölccsel
Hozzávalók:
- 2 adaghoz: 10 dkg árpagyöngy
- 3 db alma
- 2 evőkanál méz
- késhegynyi őrölt fahéj
- 2 db szegfűszeg
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt megmossuk. 1 liter vízbe feltesszük főni, és ha felforrt kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduzzadtak és ha megkóstoljuk akkor nem kemény, de nem is túl puha. Közben az almát meghámozzuk, a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A mézzel együtt a kész árpagyöngyhöz keverjük, mégegyszer felforraljuk és készen van.
Hasonló receptek
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült kemény tojás
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemájas-hagymás rizotto
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes