Reform meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 140 g zabpehelyliszt
- 60 g zabkorpa
- 80 g xilit
- 8 db tojás
- 200 g kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. A tésztát a fehérjék kemény habjával lazítjuk, és végül a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Borissza piskóta
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Mozart-golyó
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Londoni szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes