Reform meggyes piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: közepes Diéta:

Hozzávalók:

  • 140 g zabpehelyliszt
  • 60 g zabkorpa
  • 80 g xilit
  • 8 db tojás
  • 200 g kimagozott meggy
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. A tésztát a fehérjék kemény habjával lazítjuk, és végül a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Stíriai metélt

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Fánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Sárgabarackos muffin

Desszert, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: