Reform meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 140 g zabpehelyliszt
- 60 g zabkorpa
- 80 g xilit
- 8 db tojás
- 200 g kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. A tésztát a fehérjék kemény habjával lazítjuk, és végül a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Joghurtfagyi
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Somlói galuska
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes