Reform meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 140 g zabpehelyliszt
- 60 g zabkorpa
- 80 g xilit
- 8 db tojás
- 200 g kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. A tésztát a fehérjék kemény habjával lazítjuk, és végül a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Amerikai almás lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Citromtorta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes
Gyümölcstorta
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes