Zellerleves
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 fej burgonya
Elkészítés:
20 dkg zellert megmossuk, vékony metéltre vágunk, kevés olajon az apróra vágott petrezselyemmel megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott burgonyát , megsózzuk, felengedjük 1 liter csontlével vagy vízzel és puhára főzzük. Tálalás előtt keverhetünk bele egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt. Energiaérték/ adag. 117 kcal szénhidrát: 25,7 g
Hasonló receptek
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes