Zellerleves
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 fej burgonya
Elkészítés:
20 dkg zellert megmossuk, vékony metéltre vágunk, kevés olajon az apróra vágott petrezselyemmel megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott burgonyát , megsózzuk, felengedjük 1 liter csontlével vagy vízzel és puhára főzzük. Tálalás előtt keverhetünk bele egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt. Energiaérték/ adag. 117 kcal szénhidrát: 25,7 g
Hasonló receptek
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros gombaleves laskából
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes