Zellerleves
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 fej burgonya
Elkészítés:
20 dkg zellert megmossuk, vékony metéltre vágunk, kevés olajon az apróra vágott petrezselyemmel megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott burgonyát , megsózzuk, felengedjük 1 liter csontlével vagy vízzel és puhára főzzük. Tálalás előtt keverhetünk bele egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt. Energiaérték/ adag. 117 kcal szénhidrát: 25,7 g
Hasonló receptek
Petrezselyemleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Scsí friss káposztával
Leves
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes