Kecsege hidegen

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg kecsege
  • 1 db citrom
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db babérlevél

Elkészítés:

A kecsege gerincét kihúzzuk. Egy nagy lábasban, amelyben a kecsege elfér, 1,5 liter vizet sóval, babérlevéllel, citromhéjjal, megtisztított, felaprított petrezselyemgyökérrel felteszünk főni, míg a petrezselyemgyökér meg nem puhul. Leszűrjük, almaecettel ízesítjük és beletesszük a kecsegét. A petrezselyemgyökerét leturmixoljuk és visszatesszük a lébe.Fedő alatt takaréklángon megfőzzük, saját levében kihűtjük. Amikor kihűlt a halat kiemeljük, bőrét éles, hegyes késsel leszedjük és citromkarikával, salátával vagy tartárral tálaljuk. Energiaérték/ adag. 230 kcal szénhidrát. 2 g

Hasonló receptek

Másféle töltött káposzta

Főétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya gyógynövényes túróval

Főétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldbabpörkölt

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: