Kecsege hidegen
Hozzávalók:
- 1 kg kecsege
- 1 db citrom
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db babérlevél
Elkészítés:
A kecsege gerincét kihúzzuk. Egy nagy lábasban, amelyben a kecsege elfér, 1,5 liter vizet sóval, babérlevéllel, citromhéjjal, megtisztított, felaprított petrezselyemgyökérrel felteszünk főni, míg a petrezselyemgyökér meg nem puhul. Leszűrjük, almaecettel ízesítjük és beletesszük a kecsegét. A petrezselyemgyökerét leturmixoljuk és visszatesszük a lébe.Fedő alatt takaréklángon megfőzzük, saját levében kihűtjük. Amikor kihűlt a halat kiemeljük, bőrét éles, hegyes késsel leszedjük és citromkarikával, salátával vagy tartárral tálaljuk. Energiaérték/ adag. 230 kcal szénhidrát. 2 g
Hasonló receptek
Másféle töltött káposzta
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya gyógynövényes túróval
Főétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes