Zöldbabpörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab,1 fej vöröshagyma,2 db paprika,2 db paradicsom,2 gerezd fokhagyma,rozmaring
- só
- olaj
- pirospaprika,1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Egy edényben a hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a letisztított apróra vágott zöldbabot, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, egy kis vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Közben gyakran nézzük pici vizet öntünk rá, nehogy leégjen. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, együtt főzzük, majd a tejfölt a végén belekeverjük és összefőzzük. Elkészítési idő kb. 45 perc Energiaértéke/ adag. 189 kcal szénhidrát: 20,8 g.
Hasonló receptek
Tojáspörkölt
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Zöldségpogácsa sütőtökös raguval
Főétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes
Rakott burgonya hallal
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes