Zöldbabpörkölt

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab,1 fej vöröshagyma,2 db paprika,2 db paradicsom,2 gerezd fokhagyma,rozmaring
  • olaj
  • pirospaprika,1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Egy edényben a hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a letisztított apróra vágott zöldbabot, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, egy kis vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Közben gyakran nézzük pici vizet öntünk rá, nehogy leégjen. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, együtt főzzük, majd a tejfölt a végén belekeverjük és összefőzzük. Elkészítési idő kb. 45 perc Energiaértéke/ adag. 189 kcal szénhidrát: 20,8 g.

Hasonló receptek

Tojáspörkölt

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Zöldségpogácsa sütőtökös raguval

Főétel, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes

Rakott burgonya hallal

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: