Töltött alma (2 főre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 2 db közepes alma
  • 5 dkg darált dió
  • 1evőkanál baracklekvár
  • 1 csg. vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 tojás fehérje
  • 1 rumaroma (vagy egy kávéskanál rum)

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott alma magházát kivesszük. A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a darált dióval (kevés diót hagyunk a díszítéshez) vaníliás cukorral, lekvárral, fél citrom levével, rumaromával és az almába töltjük. A tetejére szórjuk a maradék diót, és előmelegített sütőben megsütjük kb.10-15 perc. Energiaérték/adag: 236 kcal szénhidrát: 25 g

Hasonló receptek

Tepsis Rafaello

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Ananászos-túrós süti

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Sárgarépagolyók

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: