Töltött alma (2 főre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 2 db közepes alma
  • 5 dkg darált dió
  • 1evőkanál baracklekvár
  • 1 csg. vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 tojás fehérje
  • 1 rumaroma (vagy egy kávéskanál rum)

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott alma magházát kivesszük. A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a darált dióval (kevés diót hagyunk a díszítéshez) vaníliás cukorral, lekvárral, fél citrom levével, rumaromával és az almába töltjük. A tetejére szórjuk a maradék diót, és előmelegített sütőben megsütjük kb.10-15 perc. Energiaérték/adag: 236 kcal szénhidrát: 25 g

Hasonló receptek

Epertorta

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes

Diabetikus beigli diós töltelékkel

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Stíriai metélt

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: