Töltött alma (2 főre)
Hozzávalók:
- 2 db közepes alma
- 5 dkg darált dió
- 1evőkanál baracklekvár
- 1 csg. vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 tojás fehérje
- 1 rumaroma (vagy egy kávéskanál rum)
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott alma magházát kivesszük. A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a darált dióval (kevés diót hagyunk a díszítéshez) vaníliás cukorral, lekvárral, fél citrom levével, rumaromával és az almába töltjük. A tetejére szórjuk a maradék diót, és előmelegített sütőben megsütjük kb.10-15 perc. Energiaérték/adag: 236 kcal szénhidrát: 25 g
Hasonló receptek
Diós-körtés-szőlős rétes
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tiramisu
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes
Sajttorta
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes