Házikenyér
Hozzávalók:
- 45 dkg búzaliszt
- 1 ek só
- 4 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2ek olaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. 6-8 órán át letakarva kelesztjük ( célszerű este elkészíteni) Az idő leteltével egy jénait kivajazok, megszórom liszttel, beleöntöm a tésztát, és lefedve közepes lángon sütöm. Mikor pirosodni kezd, a tetőt vagy fóliát leveszem és pirosra sütöm pár perc alatt.
Hasonló receptek
Tönköly pástétom
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vegyes ecetes savanyúság
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sósgofri
Egyéb , Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes