Házikenyér
Hozzávalók:
- 45 dkg búzaliszt
- 1 ek só
- 4 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2ek olaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. 6-8 órán át letakarva kelesztjük ( célszerű este elkészíteni) Az idő leteltével egy jénait kivajazok, megszórom liszttel, beleöntöm a tésztát, és lefedve közepes lángon sütöm. Mikor pirosodni kezd, a tetőt vagy fóliát leveszem és pirosra sütöm pár perc alatt.
Hasonló receptek
Sósgofri
Egyéb , Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májgombóc (levesbetét)
Egyéb, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tönköly pástétom
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes