Mediterrán krumplisaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • A salátához: 25 deka vékonyhéjú krumpli
  • 1 piros
  • vastaghúsú
  • ún. kaliforniai paprika (16 deka)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kb. 6 szem magozott
  • fekete olajbogyó (2 deka)#Az öntethez: 3 evőkanál joghurt (7 1/2 deka)
  • 1 kávéskanál friss citromlé
  • 1/4 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 1/4 kávéskanál szárított rozmaring
  • 1/2 deci víz
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit folyó meleg víz alatt alaposan megmosom, közben körömkefével jól meg is dörgölöm. Ha már makulátlanul tiszta, héjastul kb. 3x3 centis kockákra darabolom és beleszórom egy fazékba. Ezután engedek rá bőven vizet, teszek hozzá sót és felforralom. Amikor elkezd bugyogni, mérsékelem a lángot, lefedem és 5-6 perc alatt haraphatóan puhára főzöm. Ha a krumplikockán már könnyen megy át egy tű, leszűröm, hideg vizet engedek rá és papírtörlőn szétterítve megszárítom. Miközben a krumpli rotyog, megpárolom a paprikát. Ehhez a megmosott paprikát félbevágom, kimagozom, felmetélem 1/2 centis csíkokra és egy mérsékelt tűzre tett, 24 centi átmérőjű teflonserpenyőben addig kevergetem olívaolajon, amíg megpuhul. Ekkor szűrőlapáttal kiszedem a paprikát és beleteszem abba a jól záródó műanyag dobozba, amelyben másnap magammal viszem majd az ebédet. A serpenyőt nem mosom el, hanem elkészítem benne az öntetet. Így legalább az is átveszi a sült paprika finom, nyárias ízét. Tehát belekanalazom a serpenyőbe a joghurtot, rákanalazom a citromlevet, majd meghintem a morzsolt oregánóval és a szárított rozmaringgal. Utána hozzá öntöm a vizet, sózom, borsozom és takaréklángon kevergetve összemelegítem az egészet. Miután az öntettel megvagyok, kihalászom az olajbogyókat az üvegből, lecsöpögtetem őket és apróra vágva hozzákeverem a paprikacsíkokhoz. Az ebéddobozba így már csak a megfőtt krumplikockákat és a serpenyőben összerotyogtatott öntetet kell beletennem. Ezután jól összekeverem a salátát és ha teljesen kihűlt, berakom éjszakára a hűtőbe. Másnap magammal viszem és attól függően, hogy mihez van inkább kedvem, hidegen vagy mikróban langyosra melegítve eszem meg. 1 adag lesz belőle.

Hasonló receptek

Halsaláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás kivisaláta pirított sajttal

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Téli saláta

Saláta, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: