Burgonyaleves (sószegény)

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2-3 db burgonya
  • 2 kiskanál liszt
  • 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g

Hasonló receptek

Cukkini leves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sóskaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Mandulaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: