Burgonyaleves (sószegény)
Hozzávalók:
- 2-3 db burgonya
- 2 kiskanál liszt
- 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
- 1 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- pirospaprika
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g
Hasonló receptek
Citromleves
Leves, könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes
Sütőtökös bableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes