Hamis gulyásleves
Hozzávalók:
- 2-3 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag vegyes zöldség (sárgarépa
- fehérrépa,zeller)
- 1 csomag petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál almaecet
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzá adjuk a lemosott,megtisztított, kockára vágott burgonyát és a megtisztított zöldségeket, összekeverjük, kevés ideig együtt pároljuk, majd annyi vízzel vagy csontlével felöntjük, hogy ellepje. Amennyiben hígabbat szeretünk akkor több vizet, csontlevet tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát, és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük. Egy adagban energiaérték: 190 kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Gombakrém leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Egyszerű zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes