Hamis gulyásleves
Hozzávalók:
- 2-3 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag vegyes zöldség (sárgarépa
- fehérrépa,zeller)
- 1 csomag petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál almaecet
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzá adjuk a lemosott,megtisztított, kockára vágott burgonyát és a megtisztított zöldségeket, összekeverjük, kevés ideig együtt pároljuk, majd annyi vízzel vagy csontlével felöntjük, hogy ellepje. Amennyiben hígabbat szeretünk akkor több vizet, csontlevet tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát, és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük. Egy adagban energiaérték: 190 kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Fűszeres paradicsomleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Laktózmentes, Tojásmentes
Májgombócleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes