Hamis gulyásleves
Hozzávalók:
- 2-3 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag vegyes zöldség (sárgarépa
- fehérrépa,zeller)
- 1 csomag petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál almaecet
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzá adjuk a lemosott,megtisztított, kockára vágott burgonyát és a megtisztított zöldségeket, összekeverjük, kevés ideig együtt pároljuk, majd annyi vízzel vagy csontlével felöntjük, hogy ellepje. Amennyiben hígabbat szeretünk akkor több vizet, csontlevet tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát, és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük. Egy adagban energiaérték: 190 kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes