Zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
- 1 db sárgarépa
- 1 fej petrezselyem gyökér
- 1 csomag petrezselyem
- kevés olaj
- 1 csapott kiskanál liszt
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsókrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoli leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes