Zöldborsóleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej petrezselyem gyökér
  • 1 csomag petrezselyem
  • kevés olaj
  • 1 csapott kiskanál liszt

Elkészítés:

A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g

Hasonló receptek

Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos raguleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szederleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: