Zöldborsóleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej petrezselyem gyökér
  • 1 csomag petrezselyem
  • kevés olaj
  • 1 csapott kiskanál liszt

Elkészítés:

A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g

Hasonló receptek

őszibarack-krémleves habgaluskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Burgonyakrémleves sült gombával

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia hagymaleves (1 személyre)

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: