Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány tehéntúró
- 2 db tojás
- 6 evőkanál búzadara
- kiskanál só
- 1 evőkanál édesítő
- 2 dl tejföl (1,5%-os)
- zsemlemorzsa
- kanál margarin a zsemlemorzsa pirításához
Elkészítés:
A túrót villával alaposan szétnyomkodjuk, összekeverjük a tojással, ízlés szerint édesítőszerrel, majd a búzadarát. A tojások fehérjét habbá verjük és a masszához adjuk. A tésztát pihentetjük egy órán át. Addig elkészítjük a morzsát. Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat és rátesszük a morzsát. Állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Fazékba vizet forralunk. A túrós masszából kis golyókat formálunk és a forró vízben kifőzzük, meghempergetjük a zsemlemorzsában. Fahéjjal esetleg tejfölt is tehetünk rá. Ízletes könnyű ebéd. Adagonként Energia: 540kcal szénhidrát: 40g
Hasonló receptek
Aludtejes burgonyapogácsa
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes