Almával töltött pulyka
Hozzávalók:
- egész pulyka
- 4 közepes alma
- evőkanál kókuszolaj
- 1 kiskanál szerecsendió
Elkészítés:
A pulykát kívül belül besózzuk, esetleg borsózhatjuk is. A máját apróra vágva megsütjük kis olajon. A megmosott almát felszeleteljük és a felét hozzátesszük a pirított májhoz. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pulykabelsejét, majd összevarrjuk, vagy hústűvel összefogjuk, hogy sülés közben ki ne jöjjön a töltelék. Majd a kiolajozott jénaiba vagy sütőbe helyezzük a maradék almát, rá a töltött pulykát és 220 fokon pirosra sütjük. A sütési idő lerövidülhet, ha fóliával vagy cserépedényben sütjük. Adagonként Energiaérték: 360 kcal szénhidrát: 9 g.
Hasonló receptek
Kefires csirkeszárny
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borzas csirkemell 2
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély