Brokkoli-karfiol saláta
Hozzávalók:
- 1 kaliforniai paprika
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg karfiol
- 1 evőkanál szeletelt mandula
- margarin
- az öntethez: 4 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- csipetnyi őrölt vagy reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A mandulát egy kevés margarinon megpirítjuk, utána leszűrjük és félretesszük. A kaliforniai paprikát tisztítás után kicsumázzuk, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt apró rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és összekeverjük. Az öntethez a joghurtot az olajjal és a citromlével alaposan összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (csavaros tetejű üvegbe öntve össze is lehet rázni, így jól elkeverednek az alapanyagok). A zöldségeket az öntetbe forgatjuk. 4 kis tálkába elosztjuk, a pirított mandulaszeleteket csak a tálaláskor szórjuk az adagok tetejére. A saláta mellé fogyasztható kenyér, ropogós zabpehely, vagy sós keksz is. Főtt burgonyával még nem próbáltam, de biztos úgy is finom.
Hasonló receptek
Ananászos-sonkás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás zöldségsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tonhalas paradicsomsaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes