Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 1 pár virsli
- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- kevés kókuszolaj
- pirospaprika
- majoránna
- köménymag
- só
- pici almaecet
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és feltesszük sós hideg vízbe főzni. Hozzáadunk majoránnát, pirospaprikát, valamint egy kevés köménymagot. Közben olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk 1 kiskanál liszttel, felengedjük kevés hideg vízzel, hogy a liszt ne csomósodjon és amikor a káposzta megfőtt, hozzáadjuk. Tejföllel, 1 kiskanál almaecettel ízesítjük, összeforraljuk és a virslit belekarikázzuk. Adagonként Energia: 246 kcal, szénhidrát: 11 g
Hasonló receptek
Pudingos gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes