Olasz paradicsomleves
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kígyóuborka
- almaecet
- olíva vagy kókuszolaj
- 0,5 l sűrített paradicsom (15-17%-os)
Elkészítés:
A paprikát és paradicsomot jól megmossuk, a paprikát felkarikázzuk a paradicsomot felkockázzuk. A hagymát a felmelegített olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, megvárjuk míg egy kis levet enged, pici vizet (1 kiskanál) öntünk rá és hozzáadjuk a paprikát, 1 gerezd fokhagymát, megfőzzük, mintha lecsót készítenénk. Amikor megfőtt, beletesszük a turmixgépbe, pépesítjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, hozzáöntünk vizet (amilyen sűrűre szeretnénk), egy kiskanál almaecetet és összeforraljuk. Hidegen tálaljuk a tetejére uborka darabkákat tehetünk. Adagonként Energia: 135 kcal, szénhidrát: 27,8 g
Hasonló receptek
Böjti burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöld zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Szalonnás újburgonyaleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes