Csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 2 comb
- egy kis olíva vagy kókuszolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- pirospaprika
- 1 evőkanál tejföl
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy edényt kikenünk olajjal, beletesszük az apróra vágott hagymát, szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát. A csirkecombot besózzuk, rátesszük a zöldségekre, kevés vizet öntünk rá, ha elfőtt a víz mindig utána öntünk, hogy le ne égjen a zöldség és fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a zöldségeket kivesszük, leturmixoljuk 1-2 evőkanál vízzel. A tejfölt liszttel sűrítjük, hozzáadjuk a zöldségpéphez és összeforraljuk. A húst a mártásba tesszük és melegen tálaljuk.Energiaérték adagonként: 147 kcal, szénhidrát: 3,2 g.
Hasonló receptek
Spenótkrémleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos-zöldséges lasagne
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csicsókafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes