Krumplifőzelék lecsósan

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Fél kiló burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • pirospaprika
  • pici só

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük, rátesszük a paradicsomot, kevés vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a megtisztított, karikára vágott burgonyát, megszórjuk a pirospaprikával, pici sóval és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát ellepje. Fedő alatt közepes hőfokon pároljuk. Ízesíthetjük egy pár csepp almaecettel. A tejfölt kevés liszttel besűrítjük és óvatosan, hogy össze ne csomósodjon, állandó kevergetés mellett a megfőtt lecsós krumplihoz adjuk. Energiaérték adagonként: 347 kcal, szénhidrát: 50 g.

Hasonló receptek

Húsgombócok fehér mártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás marhatokány

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Zöldbabpörkölt

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: