Krumplifőzelék lecsósan
Hozzávalók:
- Fél kiló burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- 2 evőkanál tejföl
- pirospaprika
- pici só
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, rátesszük a paradicsomot, kevés vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a megtisztított, karikára vágott burgonyát, megszórjuk a pirospaprikával, pici sóval és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát ellepje. Fedő alatt közepes hőfokon pároljuk. Ízesíthetjük egy pár csepp almaecettel. A tejfölt kevés liszttel besűrítjük és óvatosan, hogy össze ne csomósodjon, állandó kevergetés mellett a megfőtt lecsós krumplihoz adjuk. Energiaérték adagonként: 347 kcal, szénhidrát: 50 g.
Hasonló receptek
Kecsege hidegen
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Kókuszos-sajtos rizsgombóc
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes