Finomfőzelék
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- petrezselyemgyökér és levél
- 20 dkg zöldborsó
- olívaolaj
- 1 kiskanál cukor
Elkészítés:
petrezselyemmel együtt. Hozzáadunk 2-3 evőkanál meleg vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A megpuhult zöldségekre ráteszünk egy kiskanál cukrot és egy kevés hideg vízzel addig pároljuk, míg a főzelék be nem sűrűsödik. A tetejére adhatunk egy tojást vagy virslit. Energiaérték adagonként: 334 kcal, szénhidrát: 50 g
Hasonló receptek
Borsófőzelék
Főzelék, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldbabfőzelék
Főzelék, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes