Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal
Hozzávalók:
- 50 dkg újburgonya
- 2 evőkanál citromlé
- 2 dl sovány joghurt
- 1 tört fokhagymagerezd
- összevagdalt bazsalikomlevél
- 1 csokor összevagdalt petrezselyem
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál meghámozott
- pirított mandula
- só
Elkészítés:
A burgonyát lekaparjuk, majd sós vízben megpuhítjuk. Ha puha félbe, vagy négyrét vágjuk és citromlével meglocsoljuk. A joghurtot fokhagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel és borssal ízesítjük és a még meleg burgonyát beleforgatjuk. Jégbe hűtve, tálalás előtt a pirított mandulával megszórva adjuk asztalra.
Hasonló receptek
Frissítő saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás kukoricasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes