Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal
Hozzávalók:
- 50 dkg újburgonya
- 2 evőkanál citromlé
- 2 dl sovány joghurt
- 1 tört fokhagymagerezd
- összevagdalt bazsalikomlevél
- 1 csokor összevagdalt petrezselyem
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál meghámozott
- pirított mandula
- só
Elkészítés:
A burgonyát lekaparjuk, majd sós vízben megpuhítjuk. Ha puha félbe, vagy négyrét vágjuk és citromlével meglocsoljuk. A joghurtot fokhagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel és borssal ízesítjük és a még meleg burgonyát beleforgatjuk. Jégbe hűtve, tálalás előtt a pirított mandulával megszórva adjuk asztalra.
Hasonló receptek
Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos sárgarépasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás kivisaláta pirított sajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes