Kelkáposztasaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg kelkáposzta
- 1 kávéskanál citromlé
- 2 dl tejföl
- 1 kemény tojás
- 1 kávéskanál mustár
- só
- őrölt bors
- 10 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire bontjuk, jól megmossuk, és csíkokra vágjuk, megsózzuk és félóráig állni hagyjuk. A tejfölt, a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevét, sóval, borssal fűszerezzük. A kelkáposztát jól kinyomkodjuk a salátamártással összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott mozzarella sajtot, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Horiatiki / Görög saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák
Rizssaláta csirkehússal
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtkoktél
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes