Csirkesaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 doboz morzsolt kukorica
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg mazsola
  • 0.5 dl rum (vagy aroma)
  • petrezselyemzöld
  • ízlés szerint mustár
  • őrölt bors
  • csipetnyi cukor
  • 2 evőkanál zselatinpor

Elkészítés:

A megmosott, leszárított mazsolát előző este rumba áztatjuk, másnap összekeverjük a kukoricával,a vízben megfőtt és laskára vágott csirkemellel és a szeletelt, megsózott hagymával. A majonézbe keverjük a tejfölt. Kis lábasba szórjuk a zselatinport, ráöntjük a tejszínt és állandóan kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Ezután átszűrjük, hozzákeverjük a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverjük. Legalább fél napra a hűtőbe tesszük, ezután fogyaszthatjuk. Energiaérték/ adag 432 kcal szénhidrát. 29,9 g

Hasonló receptek

Parmezános saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Körte-camembert saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mediterrán krumplisaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: