Csirkesaláta
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg mazsola
- 0.5 dl rum (vagy aroma)
- petrezselyemzöld
- ízlés szerint mustár
- só
- őrölt bors
- csipetnyi cukor
- 2 evőkanál zselatinpor
Elkészítés:
A megmosott, leszárított mazsolát előző este rumba áztatjuk, másnap összekeverjük a kukoricával,a vízben megfőtt és laskára vágott csirkemellel és a szeletelt, megsózott hagymával. A majonézbe keverjük a tejfölt. Kis lábasba szórjuk a zselatinport, ráöntjük a tejszínt és állandóan kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Ezután átszűrjük, hozzákeverjük a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverjük. Legalább fél napra a hűtőbe tesszük, ezután fogyaszthatjuk. Energiaérték/ adag 432 kcal szénhidrát. 29,9 g
Hasonló receptek
Halsaláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtkrémes tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos Tonhalas Salata
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes