Csirkesaláta
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg mazsola
- 0.5 dl rum (vagy aroma)
- petrezselyemzöld
- ízlés szerint mustár
- só
- őrölt bors
- csipetnyi cukor
- 2 evőkanál zselatinpor
Elkészítés:
A megmosott, leszárított mazsolát előző este rumba áztatjuk, másnap összekeverjük a kukoricával,a vízben megfőtt és laskára vágott csirkemellel és a szeletelt, megsózott hagymával. A majonézbe keverjük a tejfölt. Kis lábasba szórjuk a zselatinport, ráöntjük a tejszínt és állandóan kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Ezután átszűrjük, hozzákeverjük a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverjük. Legalább fél napra a hűtőbe tesszük, ezután fogyaszthatjuk. Energiaérték/ adag 432 kcal szénhidrát. 29,9 g
Hasonló receptek
Gyümölcsös idénysaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes