Csirkesaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 doboz morzsolt kukorica
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg mazsola
  • 0.5 dl rum (vagy aroma)
  • petrezselyemzöld
  • ízlés szerint mustár
  • őrölt bors
  • csipetnyi cukor
  • 2 evőkanál zselatinpor

Elkészítés:

A megmosott, leszárított mazsolát előző este rumba áztatjuk, másnap összekeverjük a kukoricával,a vízben megfőtt és laskára vágott csirkemellel és a szeletelt, megsózott hagymával. A majonézbe keverjük a tejfölt. Kis lábasba szórjuk a zselatinport, ráöntjük a tejszínt és állandóan kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Ezután átszűrjük, hozzákeverjük a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverjük. Legalább fél napra a hűtőbe tesszük, ezután fogyaszthatjuk. Energiaérték/ adag 432 kcal szénhidrát. 29,9 g

Hasonló receptek

Halsaláta 2.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sajtkrémes tésztasaláta

Saláta, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Narancsos Tonhalas Salata

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: