Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 10 dkg koktél paradicsom
- 10 dkg sovány óvári sajt (vagy más sovány sajt)
- szerecsendió
- kevés kókuszolaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy jénai tálat beolajozunk ráteszünk egy sor karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal, kis szerecsendióval, majd újra karfiol és így rétegezzük. A végén a karfiol tetejére ráhelyezzük a megmosott karikára vágott paradicsomokat reszelt sajttal díszítjük és forró sütőben megsütjük. Adagonként Energia:150 kcal, szénhidrát. 20g
Hasonló receptek
Szárnyashússal töltött alma
Főétel, Nehéz
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Keksz alatt sült tonhal
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mediterrán rakott krumpli
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes