Zöldséges lazac garnélarákkal
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- 1 fej hagyma
- 20 dkg garnélarák (mélyhűtött)
- só
- fehérbors
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál bazsalikom
- só
- bors
- oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet. A paradicsomot meghámozzuk. Forró vízbe dobjuk a paradicsomot pár percre, így könnyen lejön a héja. Feldaraboljuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, zúzott fokhagymát olívaolajat és fűszereket. Jól elkeverjük. A lazacot apró kockákra vágjuk. Fél liter vízben feloldjuk a paradicsomos krémet, beletesszük a leveskockát, 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a lazacot, ismét pár percig pároljuk, hozzáadjuk a garnélarákot, és összefőzzük. Kevés sóval és fehérborssal ízesítjük. Kenyérrel tálaljuk. Energia adagonként: 438 kcal, szénhidrát: 17 g
Hasonló receptek
Marhasült
Főétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Nyári zöldségsaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldségek és tofu fehérboros mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes