Zöldséges lazac garnélarákkal
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- 1 fej hagyma
- 20 dkg garnélarák (mélyhűtött)
- só
- fehérbors
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál bazsalikom
- só
- bors
- oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet. A paradicsomot meghámozzuk. Forró vízbe dobjuk a paradicsomot pár percre, így könnyen lejön a héja. Feldaraboljuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, zúzott fokhagymát olívaolajat és fűszereket. Jól elkeverjük. A lazacot apró kockákra vágjuk. Fél liter vízben feloldjuk a paradicsomos krémet, beletesszük a leveskockát, 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a lazacot, ismét pár percig pároljuk, hozzáadjuk a garnélarákot, és összefőzzük. Kevés sóval és fehérborssal ízesítjük. Kenyérrel tálaljuk. Energia adagonként: 438 kcal, szénhidrát: 17 g
Hasonló receptek
Mediterrán rakott krumpli
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Zöldségpogácsa sütőtökös raguval
Főétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes