Gyümölcsös kukorica
Hozzávalók:
- 20 dkg csemegekukorica (mélyhűtött)
- 4 db alma
- 10 dkg szilva
- 3 evőkanál tej (1,5 %-os)
- 10 dkg sovány sajt
- 1 citrom
- fahéj
- só
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
Az almát, szilvát megmossuk, almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és kettévágjuk. A kukoricát gőz fölött 10-15 percig pároljuk. 1 evőkanál olajon a lisztet kicsit átpirítjuk majd a tejjel híg masszává sűrítjük. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával. Egy jénai tálba vagy sütőbe olajat teszünk, ráhelyezzük a megfőtt kukoricát, almát, szilvát, megszórjuk fahéjjal, majd ráreszeljük a sajtot és ráöntjük a mártást. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük kb. 45-50 perc. Energiaérték adagonként: 302 kcal szénhidrát: 44g
Hasonló receptek
Márványsajttal sült édesburgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos rizottó
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes