Gyümölcsös kukorica
Hozzávalók:
- 20 dkg csemegekukorica (mélyhűtött)
- 4 db alma
- 10 dkg szilva
- 3 evőkanál tej (1,5 %-os)
- 10 dkg sovány sajt
- 1 citrom
- fahéj
- só
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
Az almát, szilvát megmossuk, almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és kettévágjuk. A kukoricát gőz fölött 10-15 percig pároljuk. 1 evőkanál olajon a lisztet kicsit átpirítjuk majd a tejjel híg masszává sűrítjük. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával. Egy jénai tálba vagy sütőbe olajat teszünk, ráhelyezzük a megfőtt kukoricát, almát, szilvát, megszórjuk fahéjjal, majd ráreszeljük a sajtot és ráöntjük a mártást. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük kb. 45-50 perc. Energiaérték adagonként: 302 kcal szénhidrát: 44g
Hasonló receptek
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Burgonya garatin
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes