Gyümölcsös kukorica

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg csemegekukorica (mélyhűtött)
  • 4 db alma
  • 10 dkg szilva
  • 3 evőkanál tej (1,5 %-os)
  • 10 dkg sovány sajt
  • 1 citrom
  • fahéj
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:

Az almát, szilvát megmossuk, almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és kettévágjuk. A kukoricát gőz fölött 10-15 percig pároljuk. 1 evőkanál olajon a lisztet kicsit átpirítjuk majd a tejjel híg masszává sűrítjük. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával. Egy jénai tálba vagy sütőbe olajat teszünk, ráhelyezzük a megfőtt kukoricát, almát, szilvát, megszórjuk fahéjjal, majd ráreszeljük a sajtot és ráöntjük a mártást. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük kb. 45-50 perc. Energiaérték adagonként: 302 kcal szénhidrát: 44g

Hasonló receptek

Sáfrányos rizottó

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tartiflett

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült sajtos gombóc

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: