Húsleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sovány hús (pl. csirke pulyka borjú hús)
- 1 Db sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb petrezselyemgyökér + petrezselyemzöld
- negyed zeller
- kevés egész bors
- só
Elkészítés:
A vízben feltesszük főni, lassan forraljuk, közben a főzés közben habot leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és lassú tűzön tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul. Mikor megfőtt, egy szitán átszűrjük. Üres húslevesként fogyasztjuk, esetleg 2 evőkanál levestésztát tehetünk bele. Adagonként: Tészta nélkül Energia 14g, szénhidrát (240 kcal), Tésztával energia. kb. 22g, szénhidrát (280 kcal)
Hasonló receptek
Fokhagymás csirkeleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egzotikus lencseleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csalánkrém leves
Leves, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes