Húsleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sovány hús (pl. csirke pulyka borjú hús)
  • 1 Db sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér + petrezselyemzöld
  • negyed zeller
  • kevés egész bors

Elkészítés:

A vízben feltesszük főni, lassan forraljuk, közben a főzés közben habot leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és lassú tűzön tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul. Mikor megfőtt, egy szitán átszűrjük. Üres húslevesként fogyasztjuk, esetleg 2 evőkanál levestésztát tehetünk bele. Adagonként: Tészta nélkül Energia 14g, szénhidrát (240 kcal), Tésztával energia. kb. 22g, szénhidrát (280 kcal)

Hasonló receptek

Fokhagymás csirkeleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egzotikus lencseleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csalánkrém leves

Leves, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: