Halászlé
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány hal (ponty vagy keszeg)
- fej
- farok
- uszony
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1evőkanál félédes pirospaprika
- 1 evőkanál csípős pirospaprika
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hal fej és farok részét az apróra vágott vöröshagymával,fokhagymát, félédes és csípős fűszerpaprikák felét és fél liter vízzel feltesszük főni. Közben a halszeleteket megsózzuk és állni hagyjuk. Amikor a hal megfőtt, kb. 2-2,5 óra, leszűrjük, hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikákat és 3 dl vízzel felforraljuk. Ekkor beletesszük a halszeleteket ízlés szerint sót és lassú tűzön kb.10 perc alatt összefőzzük. Adagonként: Energia: 260 kcal, szénhidrát 3g
Hasonló receptek
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dunai halászlé
Leves, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes