Hagymaleves
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db újhagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dkg kókuszolaj
- 1 kanál szerecsendió
- 1 l húsleves vagy 1 db erőleves kocka
- 10 dkg óvári light sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymákat vékonyan felkarikázzuk, forró vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a liter húslevessel ( vagy vízzel) sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük a végén ha nem húslevesből készítettük, adjuk hozzá a leveskockát és még 5 percig főzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. (Én a levesbe tejszínt is szoktam beletenni) Adagonként: Energia. 720 kcal, szénhidrát: 47g
Hasonló receptek
Egyszerű tejleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egres leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Almás csirkeleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes