Marhasült
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány marhacomb
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés babérlevél (2-3 szál)
- egész bors
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- só
- kakukkfű
- olaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az előre lesózott marhaszeleteket átsütjük, majd félre tesszük. A hagymát kicsit átpirítom, kevés vízzel felöntöm az összes hozzávalót beleteszem, az evőkanál liszttel behintjük, összekeverjük hozzáteszünk még egy dl vizet és az egészet felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket s addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor kivesszük a húst a mártást átszűrjük és felforraljuk és forrón a húsra tesszük. (kevés párolt gombát is adhatunk a mártáshoz). Adagonként: Energia: 275 kcal szénhidrát: 10 g
Hasonló receptek
Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges rétes
Főétel, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Szárnyashússal töltött alma
Főétel, Nehéz
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes