Marhasült

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány marhacomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés babérlevél (2-3 szál)
  • egész bors
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • kakukkfű
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az előre lesózott marhaszeleteket átsütjük, majd félre tesszük. A hagymát kicsit átpirítom, kevés vízzel felöntöm az összes hozzávalót beleteszem, az evőkanál liszttel behintjük, összekeverjük hozzáteszünk még egy dl vizet és az egészet felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket s addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor kivesszük a húst a mártást átszűrjük és felforraljuk és forrón a húsra tesszük. (kevés párolt gombát is adhatunk a mártáshoz). Adagonként: Energia: 275 kcal szénhidrát: 10 g

Hasonló receptek

Stefánia marhasült

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept

Főétel, Nehéz

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: