Marhasült

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány marhacomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés babérlevél (2-3 szál)
  • egész bors
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • kakukkfű
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az előre lesózott marhaszeleteket átsütjük, majd félre tesszük. A hagymát kicsit átpirítom, kevés vízzel felöntöm az összes hozzávalót beleteszem, az evőkanál liszttel behintjük, összekeverjük hozzáteszünk még egy dl vizet és az egészet felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket s addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor kivesszük a húst a mártást átszűrjük és felforraljuk és forrón a húsra tesszük. (kevés párolt gombát is adhatunk a mártáshoz). Adagonként: Energia: 275 kcal szénhidrát: 10 g

Hasonló receptek

Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges rétes

Főétel, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Szárnyashússal töltött alma

Főétel, Nehéz

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: