Marhasült
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány marhacomb
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés babérlevél (2-3 szál)
- egész bors
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- só
- kakukkfű
- olaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az előre lesózott marhaszeleteket átsütjük, majd félre tesszük. A hagymát kicsit átpirítom, kevés vízzel felöntöm az összes hozzávalót beleteszem, az evőkanál liszttel behintjük, összekeverjük hozzáteszünk még egy dl vizet és az egészet felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket s addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor kivesszük a húst a mártást átszűrjük és felforraljuk és forrón a húsra tesszük. (kevés párolt gombát is adhatunk a mártáshoz). Adagonként: Energia: 275 kcal szénhidrát: 10 g
Hasonló receptek
Stefánia marhasült
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept
Főétel, Nehéz
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes