Csirkés saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt csirkehús
- 3 szál zeller
- 1 alma
- 2 szál újhagyma
- 1 fej saláta
- 10 dkg aprított dióbél
- 4 retek
Elkészítés:
A csirkehúst kicsontozzuk, a bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, kis darabokra szeleteljük. Az almát jól megmossuk forró vízben, kettévágjuk, magházát, kiszedjük és héjastól cikkekre vágjuk. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk, majd az összes hozzávalót nagy tálba tesszük, leöntjük a mártással és jól összekeverjük. A saláta leveleket megmossuk, nagy tálra terítjük, a retket szintén megmossuk és felszeleteljük. A csirkesalátát a salátalevelekre tesszük, megszórjuk az apró dió darabokkal s máris tálaljuk. Adagonként Energia: 360 kcal, szénhidrát. 16 g
Hasonló receptek
Frissítő saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkés Caesar saláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes