Céklaleves
Hozzávalók:
- 1 nagy fej cékla
- 1 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 2 csipet petrezselyemzöld
- 1 evőkanál tejszín
- 6 dl zöldség alaplé
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához. Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldség alaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez.Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.
Hasonló receptek
Dunai halászlé
Leves, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségleves szerecsendióval
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes