Túróval töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 6-8 közepes paradicsom
- 25 dkg túró
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál kapor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fehérbors
- pici olaj
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikanalazzuk. A paradicsomok belsejének felét összetörve a fűszerekkel együtt a túróba keverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a paradicsomokat. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és sorban beleültetjük a megtöltött paradicsomokat.A tetejüket csak később, kb. 20 perc sütés után tesszük rá, ezután még 10 perc, és már tálalhatjuk is.
Hasonló receptek
Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött tök
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Curry-s csirke mandulás rizssalátával
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes