Rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 300 g tejföl
- 20 g vaj
- 2 ek. Zsemlemorzsa
- 30 g trappista sajt
- 1 db tojás
- só ízlés szerint
- fekete bors
- ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés:
Enyhén sós vízben puhára főzzük a rózsájára szétszedett brokkolit. Egy kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, félretesszük.Egy tűzálló tál alját vékonyan meghintjük pirított zsemlemorzsával. A lecsepegtetett brokkolit ráhelyezzük.A tejfölbe belekeverjük a tojást, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk.A brokkolira rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, majd egyenletesen ráöntjük az ízesített tejfölt. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Rakott karfiol
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kókuszos-sajtos rizsgombóc
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás marhatokány
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes