Rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 300 g tejföl
- 20 g vaj
- 2 ek. Zsemlemorzsa
- 30 g trappista sajt
- 1 db tojás
- só ízlés szerint
- fekete bors
- ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés:
Enyhén sós vízben puhára főzzük a rózsájára szétszedett brokkolit. Egy kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, félretesszük.Egy tűzálló tál alját vékonyan meghintjük pirított zsemlemorzsával. A lecsepegtetett brokkolit ráhelyezzük.A tejfölbe belekeverjük a tojást, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk.A brokkolira rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, majd egyenletesen ráöntjük az ízesített tejfölt. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Rakott karfiol
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Marhasült
Főétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Köleses rakott zöldbab
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes