Joghurtos csirkemell saláta
Hozzávalók:
- 1 csirkemell-filé
- 2 pohár joghurt
- 1 teáskanál hagymakrém
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál Piros arany
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyem
- felaprítva
- kevés só
- 1 evőkanál almaecet
- 1 zacskó salátakeverék.
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, félretesszük. Egy pohár joghurtban elkeverjük a fokhagyma- és a hagymakrémet, a kakukkfüvet, oreganót, a piros aranyt és a sót. Aztán beleforgatjuk csirke-csíkokat és az egészet 10 percre félretesszük. Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez összekeverjük a maradék joghurtot a majonézzel, a petrezselyemmel, a sóval és az ecettel. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a lecsepegetett csirke-csíkokat röviden megpirítjuk. A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és rászedjük a húst. Végül az ételt megkoronázzuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Sajtsaláta másképpen
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Burgonyasaláta kovászos uborkával
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal
Saláta, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes