Fűszeres vaddisznópörkölt

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg vaddisznóhús
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zellerszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • Bors
  • Liszt
  • Olaj

Elkészítés:

Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Néhány percig hagyjuk állni és csak azután tálaljuk.

Hasonló receptek

Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Vadászragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: