Fűszeres vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg vaddisznóhús
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dl vörösbor
- 1 evőkanál ecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- Bors
- Liszt
- Olaj
- só
Elkészítés:
Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Néhány percig hagyjuk állni és csak azután tálaljuk.
Hasonló receptek
Joghurtban sült csirkemell
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kolbászos pecsenye
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes