Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával
Hozzávalók:
- 1 kg tarja (nálam csontos)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- zsír
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kg lilakáposzta
- 1 vöröshagyma
- zsír
- cukor
- só
- (balzsam) ecet
Elkészítés:
A tarját szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.A szeleteket tepsibe tesszük, kevés zsírt adunk hozzá, aláöntünk 1 dl vizet, a fokhagymagerezdeket hozzádobjuk. Fóliával letakarva sütőbe tesszük.Fél óra múlva a fokhagymagerezdeket egy kanálhát segítségével elkenjük a hússzeletek mindkét oldalán, a tepsit lefóliázva visszatoljuk a sütőbe.Amikor a hús megpuhult a fóliát levesszük, a hússzeleteket pirosra sütjük.A párolt lilakáposztát felaprítjuk. Egy edényben zsírt hevítünk, kevés cukrot karamellizálunk rajta, rátesszük a felkockázott vöröshagymát, megpároljuk, beleforgatjuk a lilakáposztát, sóval, köménnyel fűszerezzük, kevés vízzel, fedő alatt roppanós-puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet menet közben pótoljuk. Az ecetet a végén hozzáadjuk és elkeverjük.
Hasonló receptek
Marhaszelet vadas mártással
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Gyömbérszószos csirkemell rizzsel
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Grillezett bárányborda
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes