Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával

Ételtípus: Húsétel,Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja (nálam csontos)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • frissen őrölt bors
  • 1 kg lilakáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • zsír
  • cukor
  • (balzsam) ecet

Elkészítés:

A tarját szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.A szeleteket tepsibe tesszük, kevés zsírt adunk hozzá, aláöntünk 1 dl vizet, a fokhagymagerezdeket hozzádobjuk. Fóliával letakarva sütőbe tesszük.Fél óra múlva a fokhagymagerezdeket egy kanálhát segítségével elkenjük a hússzeletek mindkét oldalán, a tepsit lefóliázva visszatoljuk a sütőbe.Amikor a hús megpuhult a fóliát levesszük, a hússzeleteket pirosra sütjük.A párolt lilakáposztát felaprítjuk. Egy edényben zsírt hevítünk, kevés cukrot karamellizálunk rajta, rátesszük a felkockázott vöröshagymát, megpároljuk, beleforgatjuk a lilakáposztát, sóval, köménnyel fűszerezzük, kevés vízzel, fedő alatt roppanós-puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet menet közben pótoljuk. Az ecetet a végén hozzáadjuk és elkeverjük.

Hasonló receptek

Gyömbérszószos csirkemell rizzsel

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Sertéskaraj barbecue mártással

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Marhaszelet vadas mártással

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: