Csirkés zöldségleves
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 db sárgarépa
- 3 szál petrezselyemzöld
- 1 szál zellerzöld
- 1 db karalábé
- 30 dkg borsó
- 25 dkg brokkoli
- 1,5-2 liter víz
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
Megmossuk és szeletekre vágjuk a hagymát, majd egy mély lábasban 2-3 evőkanál olajon megfuttatjuk. Beletesszük az összevágott zöldségeket (kivéve a borsót, a brokkolit és a fokhagymát). Megforgatjuk, megpirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, és hozzáadjuk a megmosott kockára vágott csirkehúst. Ezt is átforgatjuk, majd felöntjük az egészet kb. 1,5-2 liter vízzel. (Először inkább kevesebb vizet adjunk hozzá, és majd később látjuk, ha még elfér). Beletesszük a fokhagymát, a zellerszálat, 2-3 szál petrezselyemzöldet, 4-5 szem feketeborsot, 1 csipet köménymagot, 1 csipet szerecsendiót, sót, borsot, és elkezdjük forralni. Amikor majdnem kész (azaz minden megpuhult - a főzési idő vége előtt 5-6 perccel), belekeverjük a borsót és a rózsáira szedett brokkolit. 5 percig főzzük őket, majd a leves alatt elzárjuk a gázt. Ez idő alatt egy külön lábasban forró, sós vízben 15-20 dkg cérnametéltet főzünk, leszűrjük, és tálalás előtt hozzákeverjük a leveshez.
Hasonló receptek
Babos zöldségleves májgaluskával
Leves, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes