Sonkás-zöldséges rizs
Hozzávalók:
- 5 dl zöldségleves kockából
- 30 dkg rizs
- 1 szál sárgarépa
- 1 cukkíni
- 1 karéj zeller
- 8 dkg zöldborsó
- 8 dkg bab
- 2 paprika
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
- 1/2 citrom leve
- 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A rizst és a zöldféléket megmossuk, amit kell, meghámozunk, kockákra aprítunk. A póréhagymát nagyobb darabokra vágjuk és felkockázzuk a füstölt sonkát. Lecsepegtetjük a borsót és a kukoricát.A zöldséglében 8-10 percig főzzük a rizst, majd lefedve hagyjuk még puhulni kb. tíz percig. A zöldféléket nagyobb serpenyőben két-három evőkanál olívaolajon pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összekeverjük a sonkával, a rizzsel, a borsóval és a babbal. Óvatosan összekeverjük. Öntetet készítünk három evőkanál olívaolajból és a citromléből. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldséges rizsre öntjük.
Hasonló receptek
Rakott karfiol diétásan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák
Makarónitorta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Gomba tésztával
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes