Házi joghurt
Hozzávalók:
- 1l 1,5%-os tej
- 4 ek. Tejpor
- 1,5 dl joghurt
Elkészítés:
A tejport kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejhez, és felforraljuk.Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a joghurtot.6-7 db (1,5 dl-es) befőttes üvegben elosztjuk, rácsavarjuk a tetejét, és pokrócba tekerve meleg helyen 5 órát, vagy egy egész éjszakát hagyjuk pihenni.
Hasonló receptek
Áfonyás süti dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Rizstorta / Rizskoch
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtfagyi
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes