Házi joghurt
Hozzávalók:
- 1l 1,5%-os tej
- 4 ek. Tejpor
- 1,5 dl joghurt
Elkészítés:
A tejport kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejhez, és felforraljuk.Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a joghurtot.6-7 db (1,5 dl-es) befőttes üvegben elosztjuk, rácsavarjuk a tetejét, és pokrócba tekerve meleg helyen 5 órát, vagy egy egész éjszakát hagyjuk pihenni.
Hasonló receptek
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Különleges vagdalt
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás fánk
Desszert, Közepes
Diabetikus, Cukormentes