Sertéskaraj barbecue mártással
Hozzávalók:
- 10 szelet karaj
- 7 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 dl szójaszósz
- 1 kk. fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés:
A felszeletelt karajszeleteket beáztatom fél órára a szójaszószba. Ezután enyhén sózom, borsozom, majd kiolajozott tepsibe fektetem őket, és lefedve 10 percig 180-200 fokon sütöm. Közben elkészítem a barbecue öntetet: a ketchupot, mézet és a fűszerkeveréket összekeverem, majd a húsok mindkét oldalát bekenem vele. Ezután visszakerülnek a tepsibe, és további fél óráig sütöm őket gyakori forgatás mellett, időnként a barbecue szósszal átkenem mindkét oldalukat. Egész addig sütőm, míg szép pirosas máz nem alakul ki a felszínükön.
Hasonló receptek
Paprikás hússzelet
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Grillezett bárányborda
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes