Cukormentes fahéjas csiga
Hozzávalók:
- a tésztához: 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg margarin
- 1,5 dl víz
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 2 ek. folyékony édesítőszer
- 1 csipet só
- 1 csomag szárított élesztő a töltelékhez: 5 dkg margarin
- 1 ek. Fahéj
- 1 ek. Édesítőszer
Elkészítés:
A tésztának valókat gyúrjuk össze és kelesszük meg.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd szórjuk meg fahéjjal és egyengessük el. Olvasszunk meg egy kis margarint és tegyünk hozzá egy evőkanál édesítőszert, majd kenjük rá ezt a tésztára.Tekerjük fel szorosan és ujjnyi vastagságban szeleteljük el őket úgy, hogy a végét fogjuk össze, hogy ne folyjon ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a csigácskákat, majd rakjuk előmelegített sütőbe.Kb. 15 perc múlva meleg tejjel locsoljuk meg a süteményeket, majd süssük készre őket.
Hasonló receptek
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rokfortos körtehajó
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Narancstorta
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes