Marhaszelet vadas mártással
Hozzávalók:
- 2 db fehérrépa
- 4 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 8 szelet marhahús
- 2 evőkanál mustár
- 5 dkg édesítőszer
- 2 dl tejföl
- 1/2 citrom leve
- bors
- olaj
- só
Elkészítés:
A zöldségeket felaprítjuk, a marhahús szeleteket megkenjük mustárral és a zöldségekkel elkeverve belerakjuk egy tálba. Babérlevelet és egy kevés olajat adunk még hozzá. Ezután lefedjük és betesszük a hűtőszekrénybe egy napra.Másnap az egészet feltesszük főni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Sóval, borssal ízesítjük.Ha megfőtt a zöldség és a hús, leszűrjük, és a zöldségekből készítjük a köretet. A zöldségeket leturmixoljuk és mustárral, citromlével, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.Mikor megfőtt, a húsokat tálra rakjuk. Héjában sült burgonyával vagy zöldségkörettel ajánljuk.
Hasonló receptek
Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Grillezett bárányborda
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Paprikás hússzelet
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes