Zöldséges bableves
Hozzávalók:
- 30 dkg bab
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél zellerdarab
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. ételízesítő
- 1 mokkáskanál borsikafű
- 1 babérlevél
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál sűrített paradicsom
- liszt
- olaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzöm.Három evőkanál olajba egy csapott evőkanál lisztet keverek, és pár percig együtt pirítom állandóan kevergetve. Végül mikor levettem már a tűzről és kicsit hűlt, hozzáadom a pirospaprikát is. Mikor minden puha a levesben, a babérlevelet és a hagymadarabokat eltávolítom. A levével engedem fel a rántást kis adagokban, mindig kevergetve. Végül a már higított rántást öntöm bele a levesbe.
Hasonló receptek
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajt-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárga burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes