Saslik
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 1 kg paradicsom
- 4-5 db cukkini
- 50 dkg füstölt szalonna
- 2-3 db póréhagyma
- 60 dkg gombaA pácléhez: 1,5 dl mustár
- grillfűszer
- 2 dl olaj
Elkészítés:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst nagyobb kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével és egy napra hűtőbe tesszük.A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén nagyobb kockákra daraboljuk. A cukkinit és a póréhagymát vastagabb karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk.A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Hasonló receptek
Májas lepény
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baconbe tekert libamáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis pulyka
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Keringési problémák