Saslik
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 1 kg paradicsom
- 4-5 db cukkini
- 50 dkg füstölt szalonna
- 2-3 db póréhagyma
- 60 dkg gombaA pácléhez: 1,5 dl mustár
- grillfűszer
- 2 dl olaj
Elkészítés:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst nagyobb kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével és egy napra hűtőbe tesszük.A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén nagyobb kockákra daraboljuk. A cukkinit és a póréhagymát vastagabb karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk.A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Hasonló receptek
Mustáros marhahús
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamáj zöldborsóval
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Velencei rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes