Diabetikus almás túrótorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 2 közepes méretű alma
  • 1 citrom héja
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 és fél evőkanál gyümölcscukor
  • 100 ml víz
  • 2 teáskanál zselatin

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket.A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni.A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a gyümölcscukrot. Ha kihűlt, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és egy fél napra a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.

Hasonló receptek

Mandulás torta

Desszert, Könnyű

Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fonott kalács teljeskiőrlésű liszttel

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Mézes őszibarackkrém

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: