Diabetikus almás túrótorta
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 2 közepes méretű alma
- 1 citrom héja
- 50 g vaj
- 1 evőkanál méz
- 2 és fél evőkanál gyümölcscukor
- 100 ml víz
- 2 teáskanál zselatin
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket.A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni.A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a gyümölcscukrot. Ha kihűlt, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és egy fél napra a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.
Hasonló receptek
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fonott kalács teljeskiőrlésű liszttel
Desszert, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Mézes őszibarackkrém
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes