Pikáns csirkeszárny

Ételtípus: Húsétel,Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 3 evőkanál méz
  • 1,5 dl olaj
  • 2 tk. csípős paprikakrém
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 1 dl fehérbor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk.Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük.A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, közben egyszer átforgatjuk.Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük. EElőmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Gyömbérszószos csirkemell rizzsel

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Paprikás hússzelet

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: