Pikáns csirkeszárny
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- 3 evőkanál méz
- 1,5 dl olaj
- 2 tk. csípős paprikakrém
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 1 dl fehérbor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majoránna
- bazsalikom
- só
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk.Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük.A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, közben egyszer átforgatjuk.Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük. EElőmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Paprikás hússzelet
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Grillezett bárányborda
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes