Pikáns csirkeszárny
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- 3 evőkanál méz
- 1,5 dl olaj
- 2 tk. csípős paprikakrém
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 1 dl fehérbor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majoránna
- bazsalikom
- só
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk.Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük.A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, közben egyszer átforgatjuk.Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük. EElőmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Gyömbérszószos csirkemell rizzsel
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Paprikás hússzelet
Húsétel,Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes