Serpenyőben sült lazac recept
Hozzávalók:
- 7 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
- 1 dl szódavíz
- pirospaprika
- 2 szelet lazac
- 1 db citrom leve
- bors
- 1 dl balzsamecet
- 1 kk. kristálycukor
- 1 db chili paprika
- egy csomag saláta
- 1 ek. tárkonyecet
Elkészítés:
A zúzott, sózott fokhagymát, egy kanál olívaolajat, szénsavas ásványvizet, őrölt paprikát összekeverem, és hűtőbe teszem. Ez lesz a fokhagymás szósz.A halszeleteket, egy citrom levével, kevés sóval, őrölt borssal bedörzsölöm, majd azt is a hűtőbe rakom.Elkészítem a balzsamecetes öntetet, amit balzsamecet és a cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett, úgy hogy a térfogata kb. harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.Félnapos pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba zúzott fokhagymát, és szeletelt mag nélküli chilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom, a balzsamecetes önteten.A tányérra halmozom a kevert salátát, meglocsolom a fokhagymás szósszal és kevés tárkonyecetet öntök rá.
Hasonló receptek
Afrikai csemege
Halétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Édeshagymás lazacszelet
Halétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Tengeri hal tepsiben sütve
Halétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes